Over Maddie

Als kind wist ik al snel wat ik wilde worden; dolfijnentemmer! Tussen dolfijnen zwemmen en een connectie maken met deze dieren was mijn droom. Jaarlijks bezocht ik het park en al mijn spreekbeurten gingen over dolfijnen. Toen ik 14 jaar was, heb ik deze droom opgegeven. Door een vakantiebaantje kwam ik terecht in de zorg. Een baan waar connectie ook centraal staat.


De kunst om de regie niet over te nemen


Na mijn opleiding HBO-V vervolgde ik mijn loopbaan als verpleegkundige. Regie was een belangrijk item voor mij in de zorg. Het is zo makkelijk om deze van iemand over te nemen en het was de kunst om iemand bij te staan in zijn beperkingen en aan zelfstandigheid en eigenwaarde te bouwen.


"Het gevoel van betekenis geven aan afscheid werd aangewakkerd."


Al vrij snel kwam ik in aanraking met overledenen. Het intrigeerde me. De familie van de mensen die ik mocht verzorgen leerde ik kennen en het ging me natuurlijk af om ze te helpen na een overlijden. Maar de begeleiding van een verpleegkundige stopt al snel natuurlijk. Het maakte iets in mij los. Het gevoel betekenis te willen geven aan de vorm van afscheid nemen en nabestaanden een helpende hand te bieden werd toen aangewakkerd.
Als 19-jarige solliciteerde ik bij een uitvaartbedrijf. Natuurlijk werd ik afgewezen. Ik stond in de bloei van mijn leven, ik had geringe levenservaring en een te jonge uitstraling. Toen was het een teleurstelling, maar nu begrijp ik de afwijzing als geen ander.


Mijn start als uitvaartverzorger in 2009

Het leven stond niet stil en ik werd moeder van 2 kinderen. Ik liet de zorg achter mij en besloot een 9 tot 5 baan te zoeken. Na een aantal jaar werd de regelmaat te beklemmend en bleef mijn lang gekoesterde passie naar boven komen. 14 jaar na mijn eerste sollicitatie probeerde ik het weer, dit keer met succes.
In 2009 mocht ik eindelijk de wereld van afscheid nemen betreden bij een grote uitvaartorganisatie. Als uitvaartverzorger mocht ik families bijstaan op een verdrietig maar open moment moment en stond connectie maken weer centraal. Het voelde als thuiskomen in mijn vak. Al snel werden complexe uitvaarten mijn specialisatie, waardoor menig mensen mij al kennen vanuit artikelen in kranten en weekbladen.


Verder als uitvaartbegeleider en adviseur onder mijn eigen naam


Op social media sta ik bekend onder de naam Doodgewoon Met Maddie, een laagdrempelige manier om mensen te informeren en te inspireren over afscheid nemen.
Na 13 jaar werkzaam te zijn geweest bij dezelfde werkgever, werd het tijd voor de volgende stap. Zelfstandigheid! Mijn ervaring en uitgesproken passie wilde ik uitdragen onder mijn eigen naam. Vol trots introduceer ik nu: uitvaartbegeleiding en advies Met Maddie. Met oog voor ieder detail reik ik een helpende hand aan om een uitvaart naar wens vorm te geven om blijvend en in totaliteit te herinneren. Ook als je elders verzekerd bent help ik je graag. 

Je kunt me altijd bellen!Maddie bellen06 105 87 007


E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn