Praten over de dood, hoe doe je dat?

Helaas zie ik nog steeds dat veel mensen het onderwerp liever vermijden; de dood. Pas op het moment dat verlies om de hoek komt kijken, wordt het bespreekbaar.

Misschien wil je er wel over praten met je partner, kinderen of beste vriend(in), maar kun je het juiste moment niet vinden of ben je bang dat je de verkeerde vragen stelt.


"Er is geen goed of fout als het aankomt op praten over de dood." 

Het onderwerp is zo breed en per persoon verschillend dat er geen goed of fout is. Als je nadenkt over je eigen afscheid, is het goed om na te denken over wie jij bent. Hoe sta jij in het leven en wat wat voor herinnering wil je achterlaten? Het is jouw leven, jouw afscheid. 


Bespreek het daarna ook eens met dierbare mensen om je heen. Misschien wil je het op papier zetten of vertrouw je het liever toe aan iemand die jou heel goed kent. 

Doe waar jij je goed bij voelt!


Op mijn social media kanalen deel ik regelmatig veel gestelde vragen en behandel ik onderwerpen waar mensen in geïnteresseerd zijn, maar niet altijd naar durven te vragen. 

Neem eens een kijkje op mijn accounts en laat je inspireren. Wellicht een mooi aanknopingspunt om het gesprek op gang te krijgen......E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn